Το παιδί έχει γρίπη: Η κατάλληλη αντιμετώπιση

Φέτος ήρθε να προστεθεί και ο ιός της γρίπης στην ήδη υπάρχουσα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, που απασχολεί μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν σύντομες απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σε σχέση με τη γρίπη στα παιδιά από την κυρία Χαρά Ασημάκη, Παιδίατρο-Λοιμωξιολόγο, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

*Γράφει η κυρία Χαρά Ασημάκη, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου άρχισαν να καταγράφονται στη χώρα μας τα πρώτα κρούσματα γρίπης, καθυστερημένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Πρόκειται για περιπτώσεις γρίπης Α και τα στελέχη που έχουν προς το παρόν τυποποιηθεί ανήκουν όλα στον υπότυπο Η3Ν2.

Την προηγούμενη χρονιά δεν καταγράφηκε η αναμενόμενη εποχική επιδημία του ιού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Έρχεται λοιπόν φέτος την άνοιξη να προστεθεί και ο ιός της γρίπης στην ήδη υπάρχουσα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, που απασχολεί μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν σύντομες απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σε σχέση με τη γρίπη στα παιδιά.

Πώς μεταδίδεται ο ιός της γρίπης;

Ο ιός της γρίπης, όπως και οι άλλοι αναπνευστικοί ιοί, μεταδίδεται με τις εκκρίσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που αποβάλλονται με την ομιλία, το βήχα και το φτάρνισμα. Επιπλέον, ο ιός έχει την ικανότητα να διατηρείται ζωντανός σε επιφάνειες, που μολύνονται για περίπου δύο ώρες άρα μπορεί να μεταδοθεί και με την άμεση επαφή.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr