Εθνικό Σύστημα Υγείας: Η ψηφιακή επανάσταση ξεκίνησε από τα νοσοκομεία της Κρήτης

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Η ψηφιακή επανάσταση ξεκίνησε από τα νοσοκομεία της Κρήτης

Για πρώτη φορά καταγράφονται σε μία βάση δεδομένων όλες οι υπηρεσίες υγείας των νοσοκομείων - Ποια νοσοκομεία της χώρας θα ακολουθήσουν - Πως ωφελούνται οι ασφαλισμένοι - Στην πλήρη εφαρμογή του το σύστημα DRG θα είναι ένα αδιάκοπο «σκανάρισμα» στο ΕΣΥ

200813075458_nosokomeio-koronaios-arthrou
Σε ένα πρωτόγνωρο, για τα ελληνικά δεδομένα, ψηφιακό περιβάλλον λειτουργούν το τελευταίο διάστημα, έπειτα από μακρόχρονη και συντονισμένη προσπάθεια, τα νοσοκομεία της Κρήτης. Γιατροί και νοσηλευτές με τάμπλετ, εκτός από τα βασικά τους εργαλεία, στα χέρια, συμπληρώνουν τον ηλεκτρονικό φάκελο των ασθενών, εξοικονομώντας… χαρτί και χρόνο και δημιουργώντας έναν νέο, ασφαλή τρόπο πρόσβασης στο ιστορικό των ασθενών. Παράλληλα, κωδικοποιούν τα νοσοκομειακά περιστατικά τροφοδοτώντας συνεχώς ένα ειδικό λογισμικό (grouper), το οποίο τα κατατάσσει αυτόματα σε ένα Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων, γνωστό στον χώρο της υγείας ως Diagnosis Related Groups, DRG.

Η ταξινόμηση των περιστατικών σε κατηγορίες γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η κύρια διάγνωση των ασθενών, τυχόν επανεισαγωγή, τα δημογραφικά στοιχεία (φύλο και ηλικία), η διάρκεια νοσηλείας και η ιατρική πράξη. Αυτά στη συνέχεια θα γίνουν αντικείμενο άλλης πιο εξειδικευμένης επεξεργασίας. Το αποτέλεσμα θα δίνει μια πλήρη, ποσοτικά και ποιοτικά, εικόνα του ΕΣΥ, των νοσοκομειακών υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης