Λιπαντικά: Είναι φιλικά για το σπέρμα; Πόσο βελτιώνουν τη γονιμότητα; – Έρευνα απαντά

Λιπαντικά: Είναι φιλικά για το σπέρμα; Πόσο βελτιώνουν τη γονιμότητα; – Έρευνα απαντά

Για ένα ζευγάρι που προσπαθει να συλλάβει είναι σημαντικό τυχόν λιπαντικό που χρησιμοποιηθεί στη σεξουαλική επαφή, να μην έχει σπερματοκτόνο δράση. Νέα έρευνα εστιάζει στην αποτελεσματικότητα των λεγόμενων λιπαντικών γονιμότητας

220323134221_sex
Τα λιπαντικά χρησιμοποιούνται από τα ζευγάρια κατά την σεξουαλική περίπτυξη για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ αρκετά από αυτά έχουν πολυδιαφημιστεί και προωθούνται ως «φιλικά προς το σπέρμα», υποδηλώνοντας έτσι ότι δεν επηρεάζουν την κινητικότητα του σπέρματος, γι ‘αυτό και τα επιλέγουν ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας.

Γνωστά και ως λιπαντικά γονιμότητας, προσφέρουν ενυδάτωση στην κολπική περιοχή, χωρίς να επηρεάζουν την γονιμότητα του ανδρικού σπέρματος, γι’ αυτό και θεωρούνται ιδανικά για χρήση κατά την προσπάθεια επίτευξης κύησης.

Τα αποτελέσματα ωστόσο από την έρευνα που δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Gynecology & Obstetrics φανερώνουν πως για λόγους marketing οι εταιρείες μάλλον προωθούν ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες.

Οι ερευνητές, συγκεκριμένα, έλεγξαν κατά πόσο είναι φιλικά προς το σπέρμα συγκεκριμένα σκευάσματα που κυκλοφορούν στα ράφια των φαρμακείων όπως επίσης και το ελαιόλαδο και το ασπράδι των αυγών και κατά πόσο βελτιστοποιούν την γονιμότητα των ζευγαριών. Με εξαίρεση το ασπράδι αυγού, όλα τα υπόλοιπα λιπαντικά προκάλεσαν σημαντική μείωση της κινητικότητας του σπέρματος.

Κλείσιμο
«Η έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή υπογραμμίζει πως τα λεγόμενα φιλικά προς το σπέρμα λιπαντικά στην πραγματικότητα μπορεί να εμποδίζουν τη φυσιολογική σύλληψη» τόνισε ο Johan Markram συγγραφέας της έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Pretoria, στη Νότια Αφρική.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης