Κορωνοϊός: Πόσους μήνες έχουν αντισώματα τα παιδιά που νόσησαν

Κορωνοϊός: Πόσους μήνες έχουν αντισώματα τα παιδιά που νόσησαν

Σημαντικό όφελος φαίνεται πως έχουν τα παιδιά που νόσησαν με κορωνοϊό όσον αφορά τα υψηλά επίπεδα των αντισωμάτων. Δείτε πόσους μήνες διαρκούν τα αντισώματα μετά την αρχική λοίμωξη

220322211002_kidscovid
Ισχυρή και ανθεκτική φαίνεται η ανοσοποίηση των παιδιών που νόσησαν από κορωνοϊό, με τα αντισώματα να διαρκούν έως και επτά μήνες, ακόμα κι αν δεν είχαν συμπτώματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μικρής μελέτης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 218 παιδιά στο Τέξας, ηλικίας 5 έως 19 ετών, τα οποία έλαβαν μέρος σε μια συνεχιζόμενη έρευνα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020, με στόχο την επισκόπηση της πορείας των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Τα δείγματα αίματος που συλλέχθηκαν από τους συμμετέχοντες ελήφθησαν πριν γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και πριν ανακύψουν οι παραλλαγές Delta και Omicron.

Tα αποτελέσματα ανέδειξαν ότι το 96% των παιδιών που μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό εξακολουθούσαν να έχουν αντισώματα τουλάχιστον έξι μήνες αργότερα, ενώ το 58% δεν είχε αντισώματα μέσω της μόλυνσης στην τρίτη και τελευταία εξέταση αίματος που υποβλήθηκαν. Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο Pediatrics, δεν συμπεριέλαβαν τα αντίστοιχα δεδομένα ανοσοποίησης μέσω του εμβολιασμού.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης