Ασφάλιση – Ατυχήματα: Τι ισχύει στις περιπτώσεις αυτοτραυματισμού

Ασφάλιση – Ατυχήματα: Τι ισχύει στις περιπτώσεις αυτοτραυματισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτοτραυματισμό, εξετάζουμε τι ισχύει για την εξαίρεση βλαβών από αυτοτραυματισμό που εντοπίζεται στο σύνολο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων καθώς και, ειδικότερα, για την ακραία πράξη αυτοκαταστροφής

220228174538_asfalisi_insurance_dikaiosini_justice
Μια πεταλούδα «κάθεται» συχνά στο σώμα αρκετών ανθρώπων, στο σημείο του αυτοτραυματισμού τους συγκεκριμένα, ώστε να τους αποτρέψει από την επόμενη απόπειρα να βλάψουν τον εαυτό τους. Μια πορτοκαλί κορδέλα συνοδεύει την 1η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτοτραυματισμό (Self-Injury Awareness Day / SIAD).

Ο αυτοτραυματισμός αφορά τη σκόπιμη πρόκληση βλάβης στον εαυτό και, σύμφωνα με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό (Ν.Π.Ι.Δ.) ΚΛΙΜΑΚΑ, περιλαμβάνει ένα εύρος συμπεριφορών μεταξύ των οποίων κόψιμο του δέρματος ή εκδορές, εγκαύματα στο δέρμα, κατάποση επιβλαβών ουσιών, χτύπημα του κεφαλιού κ.α., χωρίς ωστόσο να υφίσταται πάντα πρόθεση θανάτου αλλά η ανάγκη έκφρασης και αντιμετώπισης οδυνηρών συναισθημάτων, εμπειριών είτε καταστάσεων, ανακούφισης συνοπτικά του ψυχικού πόνου. Σε περίπτωση που η αυτοβλαπτική συμπεριφορά αποσκοπεί στον θάνατο, τότε χαρακτηρίζεται ως αυτοκτονική.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης