Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Ο παράγοντας που άλλαξε ριζικά το προφίλ των ασθενών

Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Ο παράγοντας που άλλαξε ριζικά το προφίλ των ασθενών

Την απόδειξη ότι ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός και μπορεί να σώσει ζωές υποστηρίζει ακόμα μια βραζιλιάνικη μελέτη, εξετάζοντας τους παράγοντες που επηρέασαν την έκβαση της νόσου σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ασθενείς

220225135051_vaccine
Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, έχουν παρατηρηθεί αλλαγές στο προφίλ των ασθενών που νοσηλέυονται με κορωνοϊό και πεθαίνουν σύμφωνα με έρευνα από τη Βραζιλία. Όπως είναι αναμενόμενο και συμπληρώνοντας προηγούμενα ερευνητικά δεδομένα, λιγότεροι ήταν οι παράγοντες αυξημένου κίνδυνου νοσηλείας και θανάτου στους εμβολιασμένους.

Ερευνητές από το Εργαστήριο Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του São José do Rio Preto (FAMERP) ανέλυσαν δεδομένα 2.777 νοσηλευόμενων ασθενών την περίοδο μεταξύ 5 Ιανουαρίου και 12 Σεπτεμβρίου 2021 σε κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η περίοδος διερεύνσης συνέπεσε με την επικράτηση της παραλλαγής Γάμα στη συγκεκριμένη πολιτεία και με τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων άνω των 60 ετών με δύο δόσεις.

«Ο στόχος της μελέτης μας ήταν να ανακαλύψουμε τους καλύτερους προγνωστικούς παράγοντες θανάτου στις λοιμώξεις COVID-19 και πώς μπορεί να επηρεάσει ο εμβολιασμός», σημειώνει ο Maurício Lacerda Nogueira, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του São José do Rio Preto (FAMERP) και συγγραφέας της μελέτης.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης