Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ Αντιπροσώπου: Όταν η μητέρα θέλει το κακό του παιδιού της

Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ Αντιπροσώπου: Όταν η μητέρα θέλει το κακό του παιδιού της

Πρόσωπο υπεράνω υποψίας, κύριος φροντιστής του άρρωστου παιδιού που μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, η μητέρα με το σύνδομο Μινχάουζεν δι' αντιπροσώπου είναι ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος που αναζητά απεγνωσμένα την προσοχή φτάνοντας μέχρι τα άκρα για να την κερδίσει. Η ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια κυρία Λίζα Βάρβογλη σκιαγραφεί το προφίλ του πάσχοντος από το σύνδρομο

220218182112_mother_son
Το σύνδρομο Μινχάουζεν Δι’ Αντιπροσώπου είναι μία ψυχιατρική οντότητα που πήρε το όνομά της από τον Βαρόνο Μινχάουζεν, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία της λογοτεχνίας ως ένας από τους… μεγαλύτερους ψεύτες! Ήταν ο πρωταγωνιστής στο βιβλίο του Κότφριντ Άουγκουστ Μπύργκερ, όπου περιγράφονται οι απίστευτες αφηγήσεις του ήρωα για τις διάφορες περιπέτειές του.

Το Μινχάουζεν Δι’ Αντιπροσώπου είναι μια ψυχιατρική ασθένεια όπου η/ασθενής ισχυρίζεται ότι το παιδί (ή ο ηλικιωμένος ή το άτομο που φροντίζει) έχει κάποια ανησυχητικά συμπτώματα ή κάποια ασθένεια. Ο γονιός αυτός (ή φροντιστής) φτάνει σε σημείο να προκαλέσει ακόμα και τραύματα στο άτομο που φροντίζει, ώστε να γίνουν πιστευτές οι δηλώσεις του ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα . Και επειδή ο στόχος του είναι κάποιο αδύναμο άτομο, η πράξη αυτή εμπίπτει στην κακοποίηση ανηλίκου ή ηλικιωμένου.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης