Αποκατάσταση κήλης: Τι καλύπτει η ασφάλεια – Τι ισχύει για τη ρομποτική χειρουργική

Αποκατάσταση κήλης: Τι καλύπτει η ασφάλεια – Τι ισχύει για τη ρομποτική χειρουργική

Οι κήλες, παθολογική κατάσταση που ταλαιπωρεί πλήθος ανθρώπων, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές μεθόδους. Πώς πλεονεκτούν όσοι διαθέτουν συμβόλαιο υγείας;

200428195004_surgery_6
Η κήλη είναι εξόγκωμα που προβάλλει κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας -ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη- ή της μηροβουβωνικής περιοχής -βουβωνοκήλη, μηροκήλη- που, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλείται όταν κάποιο ενδοκοιλιακό σπλάχνο προβάλλει εκτός του κοιλιακού τοιχώματος μέσω ενός μη φυσιολογικού ανοίγματος. Στις κοίλες κοιλιακών τοιχωμάτων συμπεριλαμβάνονται η διαφραγματοκήλη και οι μετεγχειρητικές κήλες.

Ως προς την αιτιολογία, μια κήλη μπορεί να είναι συγγενής είτε επίκτητη από διάφορες αιτίες όπως η βαριά χειρωνακτική εργασία, η άρση μεγάλου βάρους και οτιδήποτε προκαλεί αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση όπως ο χρόνιος βήχας, η δυσκοιλιότητα, η υπερτροφία του προστάτη, η εγκυμοσύνη ή η χρήση κορτικοστεροειδών κ.α. Επίσης, έχει παρουσιάσει συνάφεια με παθήσεις όπως ο αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η συστηματική ανοσοκαταστολή, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και τα σύνδρομα Ehlers-Danlos (EDS) και Marfan, ενώ κλινικά δεδομένα αποδίδουν στις κήλες και γενετικό υπόβαθρο, καθώς ασθενείς με γνωστό οικογενειακό ιστορικό κήλης έχουν τουλάχιστον τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν βουβωνοκήλη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης