Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Για ποιες εναλλακτικές θεραπείες σας αποζημιώνει

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Για ποιες εναλλακτικές θεραπείες σας αποζημιώνει

Αυξάνεται ο αριθμός ανθρώπων που καταφεύγουν στην εναλλακτική ή παραδοσιακή ιατρική, πρακτικές των οποίων έχουν αναγνωριστεί για τη συμβολή τους στη διαχείριση παθήσεων και από σημαντικούς φορείς υγείας όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πώς ανταποκρίνονται οι ασφαλιστικές εταιρείες στη μεγάλη ζήτηση τέτοιων υπηρεσιών

220119185742_acupuncture_velonismos
Πολλαπλασιάζονται, έστω δειλά, οι ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν καλύψεις για συμπληρωματικές και εναλλακτικές/ μη συμβατικές ιατρικές θεραπευτικές μεθόδους, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτησή τους από τον πληθυσμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για τη χώρα μας, οι ασθενείς που έχουν δοκιμάσει εναλλακτικές θεραπείες υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια και 1.000 περίπου φαρμακεία διαθέτουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Αντίστοιχα στην Ευρώπη, ο βελονισμός παρουσιάζει αυξητική τάση και, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συμμαχίας Ασθενών, Ιατρών κα Θεραπευτών Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (EUROCAM), περί τους 80.000 αριθμούν οι επαγγελματίες που τον εφαρμόζουν.

To 2019, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ανέφερε στην Ανασκόπηση της Παραδοσιακής και Συμπληρωματικής Ιατρικής ανά τον Κόσμο πως πρόκειται για «σημαντικό και συχνά υποτιμημένο πόρο υγείας με πολλές εφαρμογές, ειδικά στην πρόληψη και διαχείριση χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής». Τον Μάιο του 2021, ο οργανισμός εξέδωσε οδηγό σχετικά με την εφαρμογή του βελονισμού, ώστε να «παρέχει πολιτικές και τεχνικές καθοδήγησης στα κράτη-μέλη και να προωθήσει την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση της παραδοσιακής και συμπληρωματικής ιατρικής» (διαθέσιμος εδώ).



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης