1922 – 2022: 100 χρόνια Ινσουλίνης – Η αληθινή ιστορία του Leonard Thomson

1922 – 2022: 100 χρόνια Ινσουλίνης – Η αληθινή ιστορία του Leonard Thomson

Η αληθινή ιστορία του πρώτου παιδιού με Σακχαρώδη διαβήτη στο κόσμο, που σώθηκε χάρις στην ινσουλίνη - Πως ανακαλύφθηκε η ορμόνη που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων - Από τι πέθανε τελικά ο Leonard

220110202121_leonard-thompson
Γράφουν οι Δρ. Πέτρος Λ. Θωμάκος και Δρ. Χρήστος Σπ. Ζούπας, Διαβητολογικό Κέντρο και Κλινική Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»



Στις 11 του Ιανουαρίου 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια, από την ημέρα που έγινε η πρώτη ένεση ινσουλίνης, σε ένα 14χρονο αγόρι από τον Καναδά, που αργοπέθαινε στην αγκαλιά της μητέρας του και ονομαζόταν Leonard Thomson!

Η αληθινή ιστορία του πρώτου παιδιού στον κόσμο, που σώθηκε χάρη στην ινσουλίνη, μπορεί να ξεδιπλώσει το μεγαλείο και την προσφορά, όσων επιστημόνων συνέβαλαν στην κορυφαία αυτή ανακάλυψη.

Η ινσουλίνη, γλίτωσε τον Leonard από βέβαιο θάνατο και του χάρισε τη δυνατότητα να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, σχεδόν φυσιολογικά, μέχρι να πεθάνει, κατά τραγική ειρωνεία, από βρογχοπνευμονία τον Απρίλιο του 1935, λίγο καιρό πριν ανακαλυφθούν τα αντιβιοτικά.

Ο Leonard Thomson, γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1908. Για πρώτη φορά ήλθε σε επαφή με τον ιατρικό κόσμο της εποχής του, όταν στις 2 Δεκεμβρίου 1921 μπήκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Τορόντο εξ αιτίας μιας ασυνήθιστης πολυουρίας και έντονης συχνουρίας ιδιαίτερα τη νύχτα.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης