Κορωνοϊός – Ανοσία: Ο top συνδυασμός που εξασφαλίζει τα καλύτερα αντισώματα

Κορωνοϊός – Ανοσία: Ο top συνδυασμός που εξασφαλίζει τα καλύτερα αντισώματα

Σε ποια περίπτωση τα αντισώματα του οργανισμού θεωρούνται επαρκή και «ετοιμοπόλεμα» έναντι ακόμη και των νεότερων παραλλαγών του κορωνοϊού; Επιστήμονες ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με την ποιότητα των αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό σε συνδυασμό με τη φυσική νόσηση

211207184141_emvolio
Πρόσφατη έρευνα δημοσιευμένη στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, ανέδειξε ότι ο συνδυασμός της φυσικής λοίμωξης και του εμβολιασμού μπορούν να «χτίσουν» μια πιο ισχυρή άμυνα ακόμα και σε νεότερες παραλλαγές του ιού. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι που νόσησαν από τον κορωνοϊό και στη συνέχεια έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχουν αντισώματα υψηλής ποιότητας που μπορούν να δράσουν κατά των παραλλαγών της πρωτεϊνης ακίδας.

Ένας λόγος άλλωστε που η πανδημία εξακολουθεί να απασχολεί ακόμα τον πλανήτη είναι οι παραλλαγές στην πρωτεϊνη ακίδα του κορωνοϊού, γεγονός που βοηθά τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα του ξενιστή. Η παραλλαγή Omicron, μάλιστα, εμφανίζει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων, εκ των οποίων οι 22 εντοπίζονται στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού και οι 10 στην περιοχή πρόσδεσής του με τον υποδοχέα των κυττάρων. Επομένως, η φύση του ιού αλλάζει, με αποτέλεσμα τα αντισώματα που αναπτύχθηκαν μετά από μια πρώιμη μόλυνση ή μετά από τον εμβολιασμό να μην προστατεύουν επαρκώς από τις νεότερες αναδυόμενες παραλλαγές.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης