Αγορά ασφάλισης από άλλη χώρα της ΕΕ: 10 SOS σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

Αγορά ασφάλισης από άλλη χώρα της ΕΕ: 10 SOS σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

Πολλοί αναζητούν το ιδανικό ασφαλιστικό προϊόν στην ευρύτερη αγορά της Ευρώπης. Δείτε ποια είναι τα κομβικά σημεία που πρέπει να ελέγξετε για να καταλήξετε στη σωστή αγορά

ΕΕ
Την ευκαιρία να αναζητήσουν το ιδανικό ασφαλιστικό προϊόν και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχουν οι πολίτες της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Καθώς η Ένωση επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες να πωλούν τις υπηρεσίες και προϊόντα τους εντός της επικράτειάς της άμεσα, με την εγκατάστασή τους σε άλλα κράτη, είτε διασυνοριακά όπως μέσω ιστοσελίδων ή διαμεσολαβητών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορα για ασφάλειες ζωής, αυτοκινήτου, κατοικίας, συνταξιοδοτικά προγράμματα κ.α.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει το προϊόν που επιθυμεί είτε από την ασφαλιστική εταιρεία απευθείας είτε διαμέσου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όπως ασφαλιστικοί πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων​​ και αντασφαλίσεων, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία και ή άλλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Τα 10 σημεία SOS της σωστής αγοράς

Όπως επισημαίνει ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έμπειρα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου, πριν τη σύναψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού συμβολαίου, ο υποψήφιος προς ασφάλιση θα πρέπει να ζητήσει από τον πωλητή συγκεκριμένες πληροφορίες για δέκα βασικά σημεία/κανόνες σχετικά με το προϊόν που σκοπεύει να αγοράσει.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης