Νοσηλεία – Αποζημίωση: Τρεις κινήσεις που θα «σώσουν» το πορτοφόλι σας

Νοσηλεία – Αποζημίωση: Τρεις κινήσεις που θα «σώσουν» το πορτοφόλι σας

Μια νοσηλεία μπορεί να στοιχίσει ακριβά στον παθόντα, όχι όμως αν φροντίσει με τις κατάλληλες ασφαλιστικές καλύψεις να βγει κερδισμένος

211124173655_portofoli_insurance
Τα προγράμματα υγείας των ασφαλιστικών εταιρειών θα καλύψουν τις δαπάνες που θα προκύψουν από μία νοσηλεία σύμφωνα με τους όρους που περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο υγείας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που αν δοθεί προσοχή από τον ασφαλισμένο, μπορεί να βγει κερδισμένος.

Ειδικότερα, όσοι διαθέτουν κάποιο συμβόλαιο υγείας αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για αγορά ασφαλιστηρίου υγείας πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τρεις παράγοντες που θα καθορίζουν την αποζημίωσή τους στην περίπτωση νοσηλείας:

1. Ημερήσιο Επίδομα Νοσηλείας

Οι ασφαλιστικές εταιρεία θα «επιβραβεύσουν» τον ασφαλισμένο που είτε από επιλογή (π.χ. επιλογή ενός γιατρού εμπιστοσύνης) είτε λόγω περιστάσεων (π.χ. ένα ατύχημα κοντά σε δημόσια δομή υγείας) θα νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο είτε σε ιδιωτικό χωρίς όμως αξίωση αποζημίωσης από το συμβόλαιο υγείας. Συγκεκριμένα, θα λάβει εφάπαξ ένα χρηματικό ποσό όπως ορίζεται από τους όρους του συμβολαίου του και μπορεί να κυμανθεί ενδεικτικά μεταξύ 60€ και 150€ ανά νοσηλείας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (λίγω ημερών ή και μηνών).

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύνηθες προαπαιτούμενο είναι η περίπτωση νοσηλείας να καλύπτεται και από το ιδιωτικό συμβόλαιο.

2. Συμβεβλημένο νοσοκομείο

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης