Αμυγδαλές και Κρεατάκια: Πότε το συμβόλαιο υγείας καλύπτει την επέμβαση

Αμυγδαλές και Κρεατάκια: Πότε το συμβόλαιο υγείας καλύπτει την επέμβαση

Τα κρεατάκια και οι αμυγδαλές αποτελούν ένα από τα συχνότερα προβλήματα σε μικρά παιδιά όπως και ενήλικες που δεν προέβησαν στην αναγκαία αντιμετώπισή τους. Διαβάστε πώς καλύπτεται η διαδικασία από τα συμβόλαια υγείας

211122171255_girl_tonsils_doctor_koritsi_amigdales
Οι αμυγδαλές και τα κρεατάκια (αδενοειδείς εκβλαστήσεις) αποτελούν λεμφικό ιστό που συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων. Οι πρώτες βρίσκονται στα πλάγια τοιχώματα του φάρυγγα (στοματογάρυγγας) ενώ τα δεύτερα στο οπίσθιο τοίχωμα της μύτης (ρινοφάρυγγας).

Αμυγδαλίτιδα, περιαμυγδαλικό απόστημα και λοίμωξη με στρεπτόκοκκο είναι ενδεικτικά προβλήματα που προκαλούνται στις αμυγδαλές και αποσυντονίζουν την καθημερινότητα των ασθενών οδηγώντας ενίοτε σε δυσκολία κατάποσης, πυρετό και έντονη κατάπτωση. Τα κρεατάκια, μια ακόμη αμυγδαλή ουσιαστικά, αποτελούν εκ των συχνότερων «πονοκεφάλων» ενός γονέα με μικρό παιδί ενώ το πρόβλημα μπορεί να μετατεθεί και στην ενήλικη ζωή εάν δεν αντιμετωπιστεί κατά την παιδική ηλικία.

Η αναγκαιότητά της χειρουργικής τους αφαίρεσης θα προκύψει από το μέγεθός τους ή από τη συχνότητα, τον τύπο και τη σοβαρότητα των λοιμώξεων που προκαλούν. Επί παραδείγματι, όταν διογκώνονται υπερβολικά μπορούν να φράξουν τη δίοδο στο φάρυγγα με αποτέλεσμα έντονο ροχαλητό είτε άπνοιες που σχετίζονται με κακή οξυγόνωση του οργανισμού. Στην περίπτωση πάλι συχνών λοιμώξεων και χρόνιων φλεγμονών όπως και αποστήματος, είναι πιθανές οι επιπλοκές προς άλλα όργανα όπως οι νεφροί, η καρδιά και οι αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης