Αμοιβές Χειρουργών: Τα όρια που διασφαλίζει το συμβόλαιο υγείας – Ενημερωθείτε

Αμοιβές Χειρουργών: Τα όρια που διασφαλίζει το συμβόλαιο υγείας – Ενημερωθείτε

Το κόστος μιας επέμβασης από πλευράς εξόδων για ιατρούς και χειρουργούς αποτελεί ένα ζήτημα για τις ασφαλιστικές εταιρείες που το διαχειρίζονται με τον πίνακα αμοιβών. Δείτε τι περιλαμβάνει αυτός ο πίνακας και τι ακριβώς διασφαλίζει

surgeons-1280x853
Ο πίνακας επεμβάσεων ή αμοιβών ιατρών όπως μπορεί να απαντηθεί στα σημερινά ασφαλιστήρια υγείας, αποτελεί «ταβάνι» που θέτει κάθε εταιρεία για τις αμοιβές ειδικοτήτων όπως χειρουργοί και αναισθησιολόγοι, ώστε να γνωρίζει ο ασφαλισμένος το πλαίσιο κάλυψης αλλά και να έχει τα νώτα της καλυμμένα η εταιρεία σε περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης. Όπως αναφέρουν στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου, δεν είναι σπάνιο ο ιατρός που γνωρίζει την ύπαρξη ασφαλιστηρίου υγείας να υπερκοστολογήσει τις υπηρεσίες του.

Οι ανώτατες αμοιβές ορίζονται επί τη σοβαρότητα της κάθε επέμβασης και αποτελούν από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός συμβολαίου υγείας στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή. Μάλιστα, οι υποψήφιοι προς ασφάλιση πρέπει να έχουν υπ’ όψιν ότι όσο υψηλότερος ο πίνακας τόσο καλύτερα για εκείνους σε περιπτώσεις ιδιαιτέρως δαπανηρές όπως η ανάγκη χειρουργείου σε κάποιο νοσοκομείο του εξωτερικού, όπως συνήθως οι αμοιβές είναι μεγαλύτερες συγκριτικά με το εγχώριο καθεστώς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός πως στη χώρα μας το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι συμβεβλημένα με ασφαλιστικές εταιρείες -δηλαδή οι εργαζόμενοι σε αυτά ιατροί έχουν διαμορφώσει τις αμοιβές τους βάσει των σχετικών πλαφόν- περιορίζει τη σημασία του πίνακα ιατρικών αμοιβών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης