Παχυσαρκία: Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο – Τα σημαντικά «παραθυράκια»

Παχυσαρκία: Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο – Τα σημαντικά «παραθυράκια»

Τα παραπάνω κιλά μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη σύναψη ενός συμβολαίου υγείας. Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί αυτό αλλά και τα «παραθυράκια» σε ασφαλιστήρια υγείας που κυκλοφορούν στην αγορά

201102160524_surgery
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο υπέρβαρος πληθυσμός στον πλανήτη κυμαίνεται στα δύο δισεκατομμύρια, με τα 650 εκατομμύρια να βρίσκονται στο φάσμα της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία αποτελεί μια σύγχρονη επιδημία και ένα από τα βασικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας, με τη νόσο να πλήττει πολλά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και να αποτελεί κύρια αιτία για σειρά συννοσηροτήτων όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η υπνική άπνοια, το μεταβολικό σύνδρομο και η στεφανιαία νόσος.

Τόσο ο ΠΟΥ όσο και οι ειδικοί από την ιατρική κοινότητα επισημαίνουν πως τα στατιστικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η νοσογόνος παχυσαρκία δύσκολα αντιμετωπίζεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής (άσκηση, διατροφή) και, αφ’ ης στιγμής εγκατασταθεί, μονόδρομος για την καταπολέμησή της είναι το χειρουργείο, δηλαδή οι βαριατρικές επεμβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην απώλεια κιλών και τη διατήρηση του νέου σωματικού βάρους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης