Κήλη: Επαναστατικές χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης

Κήλη: Επαναστατικές χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης

O δρ Φώτης Αρχοντοβασίλης Φώτης Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής στο Metropolitan General και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής παρουσιάζει τις νέες χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης μιας κήλης και εξηγεί τα πλεονεκτήματά τους έναντι των παλαιών μεθόδων

200514143347_robotiki
Μέχρι και πριν από 7-8 χρόνια οι διαθέσιμες χειρουργικές τεχνικές για την αποκατάσταση μιας βουβωνοκήλης, μιας ομφαλοκήλης ή μιας μετεγχειρητικής κοιλιοκήλης ήταν σταθερά οι ίδιες που υπήρχαν και πριν από 25-30 χρόνια. Ανοιχτά ή λαπαροσκοπικά οι διαθέσιμες μέθοδοι ήταν κλασσικές που δεν είχαν ιδιαίτερες παραλλαγές και μπορούσε να τις κάνει οποιοσδήποτε γενικός χειρουργός με βασική εκπαίδευση, με άλλη βέβαια επιτυχία.

Από το 2012 αρχικά και σε πλήρη ανάπτυξη από το 2014, ξεκίνησε μια πραγματική επανάσταση στη χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, με την ανάπτυξη ολοκαίνουριων τεχνικών αποκατάστασης. Αναπτύχθηκαν καινοτόμες μέθοδοι που εγκατέλειψαν το μέχρι πρότινος δόγμα «απλά να κλείσουμε την τρύπα» και στηρίχτηκαν σε καθαρά ανατομικές βάσεις, εκμεταλλευόμενες τα ήδη υπάρχοντα ανατομικά στοιχεία του κοιλιακού μας τοιχώματος.

Πρόκειται για τις τεχνικές TAR, eTEP, eTEP-RS, και TIPP / ONSTEP. Με βασικό όπλο την τέλεια γνώση της ανατομίας και την άψογη χειρουργική τεχνική και δεινότητα του χειρουργού αναπτύχθηκαν μέθοδοι που ανακατασκευάζουν στην κυριολεξία το κοιλιακό τοίχωμα κλείνοντας τα χάσματα των κηλών χωρίς καμία τάση, και δημιουργώντας ειδικούς χώρους ανάμεσα στα κοιλιακά τοιχώματα για να τοποθετηθεί το πλέγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης