Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο – Νοσηλεία: Ο όρος-κλειδί που αποκαλύπτει πόσα θα πληρώσετε

211102192348_asfalisi_insurance

Πόσα θα χρειαστεί να πληρώσετε από την τσέπη σας στην περίπτωση μιας νοσηλείας προτού η ασφαλιστική εταιρεία αναλάβει τα υπόλοιπα έξοδα; Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απαλλαγή στα νοσοκομειακά προγράμματα

Μεγάλη προσοχή στο ύψος της απαλλαγής πρέπει να δώσουν οι ενδιαφερόμενοι για νοσοκομειακά συμβόλαια, το μέρος δηλαδή των εξόδων που θα επωμιστούν οι ίδιοι πριν αναλάβει η ασφαλιστική εταιρεία. Σε μια περίπτωση νοσηλείας, δηλαδή, που θα στοιχίσει 8.000€ και ο ασφαλιζόμενος έχει επιλέξει απαλλαγή 2.000€ στο νοσοκομειακό του πρόγραμμα, η εταιρεία θα τον αποζημιώσει για τα 6.000€.

Η απαλλαγή, ανάλογα με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μπορεί να είναι είτε ανά περιστατικό είτε κατ’ έτος (μια φορά το χρόνο) και το ύψος συμμετοχής του ασφαλισμένου μπορεί να κυμαίνεται από 500€, 1.000€, 1.500€ , 3.000€, 6.000€ ή και 10.000€.

Σύμφωνα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχουν στον νου τους οι υποψήφιοι προς ασφάλιση είναι πως:

όσο υψηλότερη είναι η απαλλαγή, τόσο χαμηλότερα είναι τα ετήσια ασφάλιστρα για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας
τα συμβόλαια που δεν περιλαμβάνουν απαλλαγές έχουν συνήθως μεγαλύτερες ετήσιες αναπροσαρμογές ασφαλίστρων, λόγω του αυξημένου δείκτη ζημιών.
Ωστόσο, εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχει ένας τρόπος οι ασφαλισμένοι να μειώσουν ή και να μηδενίσουν τη συμμετοχή τους στα νοσήλια: ο συνδυασμός του ιδιωτικού συμβολαίου υγείας με ομαδικό ασφαλιστήριο ή/και ασφάλιση σε κρατικό φορέα. Έτσι, αν μια νοσηλεία κοστίζει 8.000€, υπάρχει συμβόλαιο με απαλλαγή 1.500€ και ο κρατικός φορέας σύμφωνα με τα Κλειστά Ενιαία Νοσήλια (ΚΕΝ) πληρώσει 700€, ο ασφαλισμένος θα κληθεί να αναλάβει το υπόλοιπο της απαλλαγής, δηλαδή 800€. Με τον παραπάνω συνδυασμό ο ασφαλισμένος μπορεί να επιτύχει καλή κάλυψη με χαμηλά ασφάλιστρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης