Καρκίνος Μαστού: Η εξελιγμένη τεχνική που κερδίζει έδαφος στη διάγνωση της νόσου

Καρκίνος Μαστού: Η εξελιγμένη τεχνική που κερδίζει έδαφος στη διάγνωση της νόσου

Η ψηφιακή τομοσύνθεση μαστού είναι μία εξελιγμένη τεχνική ψηφιακής μαστογραφίας που κερδίζει ολοένα έδαφος ως διαγνωστικό εργαλείο.Η κυρία Αλεξάνδρα Αθανασίου, Ακτινοδιαγνώστρια, Διευθύντρια Κέντρου Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ παρουσιάζει τα οφέλη της εξελιγμένης τεχνικής ψηφιακής τομοσύνθεσης μαστού για την διάγνωση του καρκίνου του μαστού

211102162008_breast-cancer-doctor
Η ψηφιακή τομοσύνθεση μαστού είναι μία εξελιγμένη τεχνική ψηφιακής μαστογραφίας η οποία μας επιτρέπει μια σχεδόν τρισδιάστατη απεικόνιση του μαστού.

Το σύστημα των μαστογράφων νεότερης γενιάς που υποστηρίζουν αυτή την τεχνική έχει τη δυνατότητα λήψης πολλαπλών τομών χιλιοστομετρικού πάχους από διαφορετικές, συνεχόμενες γωνίες και εν συνεχεία την ανασύνθεσή τους σε εικόνες όμοιες προς αυτές της κλασσικής ψηφιακής μαστογραφίας.

Η ανάλυση του παρεγχύματος του μαστού στις λεπτές συνεχόμενες τομές υπερτερεί σαφώς σε διακριτική ικανότητα ανεύρεσης μικρών βλαβών, καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι συνήθεις δυσκολίες διάγνωσης που σχετίζονται με την επιπροβολή των φυσιολογικών ινοαδενικών στοιχείων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται καλύτερα τυχόν αρχόμενες αλλοιώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης