Κήλες Κοιλιακού Τοιχώματος: Η ελάχιστα επεμβατική τεχνική που τις αποκαθιστά

Κήλες Κοιλιακού Τοιχώματος: Η ελάχιστα επεμβατική τεχνική που τις αποκαθιστά

Ο Δρ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος / Παχυσαρκίας και Διαβήτη στο Metropolitan Hospital αναλύει τη νέα ρομποτική χειρουργική τεχνική στην αποκατάσταση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος

211102112758_kiles
Η χειρουργική αποκατάσταση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος αποτελεί μια εκ των πιο συνηθισμένων επεμβάσεων στην ιστορία της χειρουργικής. Η εξέλιξη στη χειρουργική θεραπεία των κηλών είναι ωστόσο ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η ρομποτική χειρουργική τεχνική, η οποία βρίσκεται στο προσκήνιο την τελευταία δεκαετία, έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην ενίσχυση της ασφάλειας της χειρουργικής διαδικασίας όσο και στην ταχεία μετεγχειρητική αποκατάσταση αλλά και την εξέλιξη των χειρουργικών δυνατοτήτων.

Σε πρώτο επίπεδο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι μια κήλη εμφανίζεται στο ανθρώπινο σώμα, όταν ένα εσωτερικό τμήμα του (όργανο ή λίπος), λόγω αυξημένης πίεσης επί εξασθενημένων μυών του κοιλιακού τοιχώματος, ξεπροβάλλει σαν «εξόγκωμα» από κάποιο χάσμα που δημιουργείται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης