Μεταβολισμός: Το «καλό» λίπος που τον ενεργοποιεί και στους παχουλούς

Μεταβολισμός: Το «καλό» λίπος που τον ενεργοποιεί και στους παχουλούς

Ποιο είδος λίπους μπορεί πράγματι να κάνει τη διαφορά για έναν υγιή μεταβολισμό και την προστασία από σοβαρές παθήσεις που σχετίζονται με το πλεονάζον βάρος

211102175332_zygaria
Μελέτη από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου MedUni και του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης με επικεφαλής τον Florian Kiefer δείχνει ότι οι παχύσαρκοι που έχουν, επίσης, ενεργό καφέ λίπος έχουν πιο υγιή μεταβολισμό και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από όσους είναι παχύσαρκοι αλλά χωρίς καφέ λίπος. Τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκε στο Diabetes, υποδεικνύουν ότι η ύπαρξη καφέ λίπους μπορεί να προστατεύει από δευτερεύουσες ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Εδώ και μερικά χρόνια, οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν τους λόγους που κάποιοι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης ή η αρτηριακή υπέρταση συγκριτικά με άλλους του ίδιου βάρους. Φαίνεται, λοιπόν, τώρα ότι ένας σημαντικός παράγοντας για αυτό που αποκαλείται «μεταβολικά υγιείς παχυσαρκία» έχει εντοπιστεί υπό τη μορφή του καφέ λίπους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης