Ασφαλιστικό Συμβόλαιο: Ποια ατυχήματα δεν αποζημιώνονται από την πρώτη μέρα

Ασφαλιστικό Συμβόλαιο: Ποια ατυχήματα δεν αποζημιώνονται από την πρώτη μέρα

Τι ορίζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στις περιπτώσεις ατυχημάτων, όπως κάποιο πρόβλημα στο γόνατο-μηνίσκο ή άλλα μυοσκελετικά προβλήματα - Τι περιλαμβάνει η χρονική αναμονή αποζημίωσης και σε ποιες περιπτώσεις ισχύει

210331191539_gonato_knee
Το «ατύχημα» αποζημιώνεται από την πρώτη μέρα έναρξης της ισχύος του ασφαλιστηρίου υγείας. Υπάρχουν ορισμένα ασφαλιστήρια που περιλαμβάνουν χρονική αναμονή αποζημίωσης για «ατυχήματα» που σχετίζονται με «γόνατο-μηνίσκο» ή μυοσκελετικά προβλήματα. Η συχνότερη αναμονή που συναντάται στους όρους είναι 12 μήνες ενώ ορισμένα συμβόλαια ορίζουν την αναμονή σε 6 ή 9 μήνες.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι υποψήφιοι για ασφάλιση εμφανίζουν προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα πριν την έναρξη της ασφάλισης τα οποία δεν ανέφεραν ή δε γνώριζαν. Κανονικά αν κάποιος υποφέρει από κακώσεις, προηγούμενα ατυχήματα, παθήσεις γονάτων, προβλήματα στον αυχένα, τη μέση ή τον καρπιαίο σωλήνα θα χρειαστεί να το αναφέρει στον ασφαλιστή. Επίσης θα χρειαστεί να αναφέρει σε ποιο βαθμό αθλείται και αν ασκεί πίεση στο μυοσκελετικό σύστημα. Για παράδειγμα, ένας αθλητής μπορεί πιο εύκολα στο μέλλον να πάθει κάκωση στα γόνατα καθώς και ρήξη μηνίσκου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης