Καρδιά: Το πασίγνωστο χάπι που ωφελεί τους 40ρηδες αλλά όχι τους 60ρηδες

Καρδιά: Το πασίγνωστο χάπι που ωφελεί τους 40ρηδες αλλά όχι τους 60ρηδες

Τελικά ποιοι πρέπει να λαμβάνουν μικρή δόση ασπιρίνης καθημερινά με στόχο την καρδιαγγειακή προστασία και ποιοι όχι; Δείτε τι νεότερο συστήνουν εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ

211013142801_aspirini
Ακόμα μια σύσταση σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης της ασπιρίνης έρχεται στο φως και ειδικότερα για τους ηλικιωμένους που δεν πάσχουν από καρδιακές παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένοι ασθενείς θα πρέπει να περιορίσουν την καθημερινή ελάχιστη προληπτική λήψη της ασπιρίνης , σύμφωνα με το προσχέδιο των αναθεωρημένων κατευθυντήριων οδηγιών της Ειδικής Ομάδας Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος αιμορραγίας για τους ενήλικες των 60 ετών και άνω που δεν έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο υπερτερεί των πιθανών οφελών από τη χρήση της ασπιρίνης. Από την άλλη, είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως υπάρχει μικρό όφελος για τους 40ρηδες που δεν κινδυνεύουν από αιμορραγία. Για όσους είναι 50 ετών, η επιτροπή απλούστευσε τις συμβουλές και είπε ότι τα αποδεικτικά οφέλη είναι λιγότερο σαφή.

Διαβάστε  περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης