Χρόνιος Πόνος: Η μη φαρμακευτική παρέμβαση που ανακουφίζει τους πάσχοντες

Χρόνιος Πόνος: Η μη φαρμακευτική παρέμβαση που ανακουφίζει τους πάσχοντες

Την ενσωμάτωση της ψυχοθεραπείας στις διάφορες μορφές της στις στρατηγικές μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου αναδεικνύει νέα επιστημονική εργασία, ως σημαντικό κομμάτι μιας ολιστικής και πιο αποτελεσματικής προσέγγισης – Τι προτείνουν οι επιστήμονες

211006102140_back-pain-1280x720
Ο πόνος είναι ο τρόπος που έχει το σώμα να ειδοποιεί τον εγκέφαλο για κάποιο τραυματισμό ή ασθένεια. Χωρίς μια ισχυρή απόκριση πόνου, το σωματικό τραύμα μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να μείνει χωρίς θεραπεία. Κάποιοι άνθρωποι, ωστόσο, βιώνουν χρόνιο πόνο που διαρκεί για πολύ καιρό μετά την επούλωση ενός τραυματισμού ή δεν έχει μια εύκολα εντοπίσιμη αιτία.

Το κακό είναι ότι η θεραπεία του χρόνιου πόνου με μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή έχει τους δικούς της κινδύνους για την υγεία, όπως οι παρενέργειες και ο εθισμός. Σε σχετική δημοσίευση στο Psychological Science in the Public Interest (PSPI), ομάδα ερευνητών αναζητεί τον τρόπο με τον οποίο οι ψυχολογικές παρεμβάσεις μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι ενός αναλυτικού πλάνου για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου, παράλληλα με τη μείωση της ανάγκης για χειρουργεία και ενδεχομένως επικίνδυνα φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης