Ιδιωτική Ασφάλιση για εργαζόμενους σε delivery: Οι σωτήριες καλύψεις

Ιδιωτική Ασφάλιση για εργαζόμενους σε delivery: Οι σωτήριες καλύψεις

Με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες των riders της e-food τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τους νέους όρους εργασίας που ήθελε να επιβάλει η εταιρεία, εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς εξηγούν τι πρέπει να περιλαμβάνουν τα πακέτα ασφάλισης αυτής της πολύ ιδιαίτερης ομάδας εργαζομένων

211005095301_rider-1280x720
Ο θόρυβος που προκλήθηκε με τους riders της e-food έφερε στο προσκήνιο τις πρακτικές που χρησιμοποιούν αυτού του είδους οι ψηφιακές πλατφόρμες σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ είτε για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων είτε για να ελαστικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας (π.χ. freelancers). Οι καλοί εργοδότες διεθνώς φροντίζουν εκτός από την απασχόληση με μόνιμη μισθωτή εργασία να ασφαλίζουν τους riders είτε μόνο για εργατικό ατύχημα είτε με μικτό πρόγραμμα υγείας. Τα μικτά προγράμματα συνήθως καλύπτουν ασθένεια – εργατικό ατύχημα και διαγνωστικές εξετάσεις, ασθένεια και διαγνωστικές εξετάσεις ή για εργατικό ατύχημα και διαγνωστικές εξετάσεις.

Η e-food υποσχέθηκε ιδιωτική ασφάλιση στο προσωπικό της χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες ενώ και άλλες πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ασφαλίζουν τους riders λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης