Πονάει η κοιλιά του παιδιού; Η εναλλακτική μέθοδος που ανακουφίζει

Πονάει η κοιλιά του παιδιού; Η εναλλακτική μέθοδος που ανακουφίζει

Μια εναλλακτική μορφή ωτοβελονισμού φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στα παιδιά που ταλαιπωρούνται από κοιλιακό άλγος διαφορετικών αιτιολογιών σύμφωνα με τα συμπεράσματα πιλοτικής μελέτης

210928173434_woman-abdominal-pain-koilia-1280x720
Πιέσεις εστιασμένες σε συγκεκριμένα σημεία του αυτιού θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τις διάφορες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, μια ομάδα διαταραχών που χαρακτηριζονται από κοιλιακό άλγος συχνά χρόνιο, στο 13,5% παιδιών και εφήβων.

Το εύρημα αυτό προέκυψε από μια πιλοτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, πρώτη συγγραφέας της οποίας είναι η Rachel E. Borlack, κλινική επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή Jacobs του Πανεπιστημίου του Buffalo.

«Οι συγκεκριμένες διαταραχές προκαλούνται από δυσλειτουργία στον άξονα εγκεφάλου-εντέρου, στον οποίο περιλαμβάνονται οι νευροδιαβιβαστές, η ορμονική σηματοδότηση και το μικροβίωμα, οδηγώντας σε χρόνιο κοιλιακό άλγος», αναφέρει η Δρ. Borlack. Κατά κανόνα διαγιγνώσκονται κλινικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης