Διαβήτης: Το δημητριακό – υπερτρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο

Διαβήτης: Το δημητριακό – υπερτρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο

Και όμως, ένα δημητριακό που έχει συνδεθεί με τη διατροφή των καναρινιών μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη. Διαβάστε εδώ περί τίνος πρόκειται

210909175354_kexri__1_
Γνωστό από την αρχαιότητα με καταγωγή από την Ασία και την Αφρική αλλά ευρέως διαδεδομένο και στην Ευρώπη -οι αρχαίοι Έλληνες το καλλιεργούσαν για την παρασκευή ψωμιού-, το κεχρί αποτελεί ένα δημητριακό-υπερτρόφιμο που, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη δημοσιευμένη στο Frontiers in Nutrition, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη.

Ειδικότερα, η ανάλυση 65 μελετών από όλο τον κόσμο σχετικά με την επίπτωση της κατανάλωσης κεχριού στον γλυκαιμικό δείκτη, έδειξε ότι το δημητριακό πέτυχε μείωσή του 12-15%. Ο γλυκαιμικός δείκτης αφορά τον βαθμό αύξησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα από υδατανθρακούχα τρόφιμα, με την υψηλότερη τιμή του να συνεπάγεται μεγαλύτερη αύξηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης