Άνοια: Ο απροσδόκητος παράγοντας που μειώνει τον κίνδυνο

Άνοια: Ο απροσδόκητος παράγοντας που μειώνει τον κίνδυνο

Μπορεί οι άνθρωποι που κάνουν χειρωνακτικά επαγγέλματα να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση, όσοι ασχολούνται με πνευματικά επαγγέλματα, όμως, φαίνεται ότι κινδυνεύουν λιγότερο από άνοια. Δείτε γιατί

210819170909_woman-writer-1280x720
Οι άνθρωποι που εργάζονται σε επαγγέλματα που καλλιεργούν το πνεύμα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας σε μεγαλύτεροι ηλικία από εκείνους που δεν έχουν τέτοιο αντικείμενο εργασίας, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The BMJ.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η νοητική διέγερση συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα ορισμένων πρωτεϊνών που αποτρέπουν τον σχηματισμό νέων συνδέσεων από τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Η γνωστική διέγερση θεωρείται ότι αποτρέπει ή αναβάλλει την έναρξη της άνοιας, ωστόσο τα αποτελέσματα των διάφορων δοκιμών ποικίλουν και οι πρόσφατες μακροχρόνιες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η γνωστική δραστηριότητα κατά τον ελεύθερο χρόνο δεν μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.

Αντίθετα, η έκθεση στη γνωστική διέγερση κατά την εργασία συνήθως διαρκεί σημαντικά περισσότερο από τα διάφορα πνευματικά χόμπι, αλλά ακόμα κι έτσι, οι μελέτες δεν έχουν καταφέρει να παράγουν ισχυρά στοιχεία για τα σχετικά οφέλη.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης