Διαφραγματοκήλη: Η μέθοδος που λύνει το πρόβλημα χωρίς πόνο και δυσφορία

Διαφραγματοκήλη: Η μέθοδος που λύνει το πρόβλημα χωρίς πόνο και δυσφορία

Ο Δρ. Ιωάννης Κ. Κοζαδίνος, Διευθυντής της Α΄ Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Μetropolitan Ηospital εξηγεί γιατί η Ρομποτική πρέπει να αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για την αποκατάσταση της διαφραγματοκήλης

210211154823_Men-Doctor-Patient2
Κήλη είναι η πρόπτωση ενδοκοιλιακού οργάνου μέσα από κάποιο σημείο μειωμένης αντίστασης στο κοιλιακό τοίχωμα. Στον όρο κοιλιακό τοίχωμα συμπεριλαμβάνονται όλα τα τοιχώματα του κοιλιακού κύτους. Έτσι, συμπεριλαμβάνεται και η διαφραγματοκήλη, που ανήκει στις παθήσεις του ανώτερου πεπτικού συστήματος.

Η διαφραγµατοκήλη προκύπτει όταν το φυσιολογικό άνοιγμα που υπάρχει στο διάφραγμα για να περνάει ο οισοφάγος διευρύνεται παθολογικά, με συνέπεια τμήμα του στομάχου ή και ολόκληρος ο στόμαχος να εισέρχεται στον θώρακα, προκαλώντας χρόνια ή οξέα προβλήματα. Αυτά προκαλούνται κυρίως λόγω της παλινδρόμησης του όξινου γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο, κατάσταση που είναι γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ).

Από τη στιγμή που θα γίνει η διάγνωση της διαφραγματοκήλης από τον Γαστρεντερολόγο, η λήψη φαρμάκων που μειώνουν τη γαστρική έκκριση μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στον ασθενή, μειώνοντας τη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση και τις επιδράσεις της. Δεν θεραπεύει, όμως, τη διαφραγματοκήλη αυτή καθαυτή, που αποτελεί και την αιτία του προβλήματος. Έτσι, εάν δεν υπάρχει βελτίωση των συμπτωμάτων μετά από 6 μήνες συντηρητικής αγωγής, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει οριστική θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης