Θεωρίες Συνωμοσίας: Ποιοι τις πιστεύουν περισσότερο;

Θεωρίες Συνωμοσίας: Ποιοι τις πιστεύουν περισσότερο;

Τέσσερα χαρακτηριστικά που -λίγο έως πολύ- έχουμε όλοι στην προσωπικότητά μας είναι ενδεικτικά όσων πιστεύουν με θέρμη στις θεωρίες συνωμοσίας – Ποια είναι αυτά και από πού προέρχονται;

210827214641_truth-conspiracy-1280x720
Οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι, εκείνοι που εκμεταλλεύονται τους άλλους και είναι γενικότερα δυσάρεστοι χαρακτήρες είναι πιο πιθανό να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Oregon που δημοσιεύθηκε στο Personality and Individual Differences.

Συγκεκριμένα, ο Cameron Kay, υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογίας, βρήκε ότι οι άνθρωποι που έχουν χαρακτηριστικά προσωπικότητας που ανήκουν στη γνωστή «Σκοτεινή Τετράδα» είναι πιο πιθανό να πιστεύουν για παράδειγμα ότι ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν δολοφονία ενορχηστρωμένη από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ότι η προσεδάφιση του ανθρώπου στο φεγγάρι ήταν ψέμα, ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα κατασκεύασμα και διάφορες άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Τα χαρακτηριστικά της Σκοτεινής Τετράδας είναι ο μακιαβελισμός (χειραγώγηση και κυνισμός), ο ναρκισσισμός (ματαιοδοξία και εμμονή με το εγώ), η ψυχοπάθεια (παρορμητικότητα και αναλγησία) και ο σαδισμός (σκληρότητα και επιθετικότητα). Σύμφωνα με τον Δρ. Kay, ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια στοιχεία αυτών των χαρακτηριστικών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης