Έχετε νεύρα; Τρεις λόγοι που χαλούν τη διάθεση – Δεν τους φαντάζεστε

Έχετε νεύρα; Τρεις λόγοι που χαλούν τη διάθεση – Δεν τους φαντάζεστε

Νιώθετε τα νεύρα σας τεντωμένα και τα ξεσπάσματα θυμού είναι όλο και συχνότερα; Υπάρχουν τρεις λόγοι που μπορεί να σας συμβαίνει αυτό και δεν τους φαντάζεστε...

190502142721_oothikon-1280x720
Μπορεί να συναντηθήκατε μόλις με κάποιον που αντιπαθείτε σφόδρα ή να σας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ και τα νεύρα σας να χτύπησαν κόκκινο, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι λόγοι υπεράνω υποψίας που κρύβονται πίσω από τον εκνευρισμό σας και σας τους παρουσιάζουμε.

Τρώτε πολλές πρωτεΐνες
Οι πρωτεϊνικές δίαιτες στερούνται υδατανθράκων, που αποτελούν το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου καθώς και την «πρώτη ύλη» της σεροτονίνης, της «ορμόνης της ευχαρίστησης». Όταν η διατροφή στερείται υδατανθράκων, τότε είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί άμεσα η ψυχική διάθεση με συμπτώματα όπως ο εκνευρισμός και η ευερεθιστότητα. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται συνήθως μετά από την πρώτη εβδομάδα πρωτεϊνικής διατροφής. Ωστόσο είναι διαπιστωμένο ότι η κατανάλωση υδατανθράκων (π.χ., φρούτα, ψωμί, μακαρόνια) μπορεί να προκαλέσει άμεσα την υποχώρηση αυτών των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της διάθεσης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης