Ηλίαση: Οι πιο ευάλωτοι – Τα ανησυχητικά συμπτώματα – Οι πρώτες βοήθειες

Ηλίαση: Οι πιο ευάλωτοι – Τα ανησυχητικά συμπτώματα – Οι πρώτες βοήθειες

Η πληροφόρηση για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία μας κατακλύζει, ελάχιστοι όμως έχουμε συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν ακόμη και από τη μικρότερης διάρκειας έκθεση στον ήλιο. H κ. Γαρυφαλιά Καλατζοπούλου, Παθολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Check Up του Metropolitan General επισημαίνει ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από την ηλίαση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της

210713153253_woman_sun1
Ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας και ζωής και γι’ αυτό πρέπει να είναι συνάμα και φίλος μας. Παρόλο που η πληροφόρηση για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία μας κατακλύζει, ελάχιστοι έχουμε συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έκθεση στον ήλιο (και όχι αναγκαστικά την παρατεταμένη έκθεση, αλλά και τη μικρότερης διάρκειας).

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο βαθμό ευαισθησίας στον ήλιο. Τα παιδιά (λόγω λεπτών οστών του κρανίου), οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι κάθε ηλικίας με ανοιχτό χρώμα δέρματος, άτομα που λαμβάνουν χρονίως ορισμένου τύπου φάρμακα, όπως αντιχολινεργικά, αντιισταμινικά, β-αναστολείς κ.ά., όσοι αθλούνται και οι πάσχοντες από ορισμένα ιατρικά νοσήματα (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια, διαβήτη) είναι πιο ευάλωτοι στις ακτίνες του ηλίου.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης