Ρομποτική Χειρουργική: Η τεχνολογία στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Ρομποτική Χειρουργική: Η τεχνολογία στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Η βαριατρική χειρουργική αποτελεί αποδεδειγμένα τη μοναδική μακροπρόθεσμα αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Ο κύριος Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος Παχυσαρκίας και Διαβήτη Metropolitan General εξηγεί τα οφέλη της

210121165046_obesity2332
Η κλινικά σοβαρή παχυσαρκία αποτελεί μία από τις πιο επιθετικές παθήσεις της σύγχρονης εποχής. Αν και συχνά προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα η «αδυναμία» ενός ατόμου να χάσει βάρος, είναι πλέον επιβεβαιωμένο πως σύνθετοι γενετικοί, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοοικονομικοί και ψυχολογικοί παράγοντες ενέχονται δραματικά στην παθοφυσιολογία της παχυσαρκίας. Ως εκ τούτου, ο αφορισμός «κλείσε το στόμα σου για να χάσεις βάρος», απέχει δραματικά από την ορθή προσέγγιση στην αντιμετώπιση της νόσου.

Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Η βαριατρική/μεταβολική χειρουργική αποτελεί αποδεδειγμένα τη μοναδική μακροπρόθεσμα αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Ακόμη κι αν είναι η «τελευταία» επιλογή στην πολυπαραγοντική αντιμετώπιση της νόσου, αποτελεί αναμφίβολα το πιο ισχυρό γρανάζι στο μηχανισμό απώλειας βάρους.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης