Κορωνοϊός – Εμβολιασμός εφήβων: Τι πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι γονείς

Κορωνοϊός – Εμβολιασμός εφήβων: Τι πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι γονείς

Δύο καίριους παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη οι γονείς πριν αποφασίσουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά 15-17 ετών έναντι της COVID-19, επισημαίνει ο Δρ. Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας

210601204853_vaccination-teens-0
Ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 μπορούν να προγραμματίσουν από αυτή την εβδομάδα οι έφηβοι 15-17 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2006, ώστε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για να περάσουν ένα ασφαλές Καλοκαίρι και, κυρίως, για να επιστρέψουν το Φθινόπωρο στην κανονική εκπαιδευτική και κοινωνική ζωή τους, την οποία στερήθηκαν την χρονιά που πέρασε.

Η απειλητική μετάλλαξη Δέλτα του ιού SARS-CoV-2, που συμβάλλει στην αύξηση της μεταδοτικότητας και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την νέα αύξηση των κρουσμάτων, φαίνεται πως αφορά και τους εφήβους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, ενώ στις αρχές του 2021 οι νοσηλείες εφήβων με COVID-19 είχαν μειωθεί σημαντικά, την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου κατέγραψαν εκ νέου αύξηση, με σχεδόν το ένα τρίτο των περιστατικών να απαιτούν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και το 5% να χρειάζονται διασωλήνωση, χωρίς ωστόσο να καταγραφεί κάποιος θάνατος.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης