Ημικρανία: Η έξυπνη αλλαγή που μειώνει την συχνότητα και την ένταση των κρίσεων

Περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα και λιγότερα ω-6 φαίνεται ότι μπορούν να μειώσουν τον πόνο αλλά και την συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας. Δείτε τι ακριβώς παρατήρησαν οι ερευνητές και τι σημαίνει για τη διατροφή μας

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ψάρια φαίνεται ότι βοηθά τους πάσχοντες από ημικρανία να μειώσουν την συχνότητα αλλά και την ένταση των κρίσεων ημικρανίας στη διάρκεια του μήνα συγκριτικά με μια διατροφή πλούσια σε φυτικά λιπαρά σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα ευρήματα από το Εθνικό Ινστιτούτο Αντιγήρανσης (NIA) και το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό (NIAAA), τμήματα του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. και του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (UNC) στο Chapel Hill, δημοσιεύθηκαν στο BMJ.

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν 182 ενήλικες με συχνές ημικρανίες. Αποτελεί δε επέκταση προηγούμενης έρευνας της ίδιας ερευνητικής ομάδας για την επίδραση του λινολεικού οξέος στον χρόνιο πόνο. Το λινολεϊκό οξύ (λέγεται και λινελαϊκό) είναι ένα ω-6 λιπαρό της δυτικής διατροφής. Βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε ορισμένα φυτικά έλαια (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο) και σε μικρότερες ποσότητες σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr