Ασφαλιστήριο – Θέση νοσηλείας: Γιατί δεν συμφέρει να την αναβαθμίσετε

Ασφαλιστήριο – Θέση νοσηλείας: Γιατί δεν συμφέρει να την αναβαθμίσετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την περίπτωση που θελήσετε να αναβαθμίσετε την θέση νοσηλείας που προβλέπεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας και γιατί αυτή η κίνηση μάλλον δεν σας συμφέρει

201207192812_Woman_Hospital_Smile-1280x720
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι επιλέξουν να νοσηλευτούν σε ανώτερη θέση από αυτή που προβλέπεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους.

Όπως εξηγούν στο ygeiamou στελέχη της αγοράς, οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες και αναλαμβάνουν να καλύψουν τα έξοδα κλίνης και τροφής στην επιλεγμένη θέση νοσηλείας, γεγονός που σημαίνει ότι σε περίπτωση αναβάθμισής της η διαφορά στη χρέωση επιβαρύνει αποκλειστικά τον ασφαλισμένο. Πρόκειται για ένα επιπλέον 20% με 30% επί των συνολικών εξόδων.

Ειδικότερα, όπως εξηγούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι τα αναγνωρισμένα έξοδα κλίνης και τροφής καλύπτονται µε την προϋπόθεση ότι ο ασφαλισµένος θα νοσηλευτεί στη θέση νοσηλείας που αναφέρεται στο ασφαλιστήριό του. Εάν υπάρξει αλλαγή θέσης νοσηλείας – ανεξαρτήτως της αιτίας – τότε θα επιβαρύνεται ο ίδιος µε τη διαφορά του συνόλου των εξόδων, εφ’ όσον υπάρχει τέτοια διαφορά, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσµα της αναβάθμισης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης