Έχετε διαβήτη; Πώς θα ξέρετε ότι το σάκχαρό σας είναι καλά ρυθμισμένο

Έχετε διαβήτη; Πώς θα ξέρετε ότι το σάκχαρό σας είναι καλά ρυθμισμένο

Πόσο ωφέλιμη είναι η συνεχής καταγραφή γλυκόζης για τους ανθρώπους με διαβήτη, πόσο εύκολη είναι αυτή η διαδικασία και τι προσφέρει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου. Οι ειδικοί δίνουν όλες τις απαντήσεις

212121dibetes22
Οι ανακαλύψεις στην ενδοκρινολογία συνεχίζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, παρά τα lockdown σε όλο τον κόσμο. Ο τρόπος ελέγχου της ρύθμισης σακχάρου με τη συνεχή καταγραφή γλυκόζης (Continuous Glucose Monitoring –CGM) είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών, των οποίων η καθημερινότητα διαταράσσεται από την κακή ρύθμιση του σακχάρου είτε υπό τη μορφή της υπεργλυκαιμίας είτε της υπογλυκαιμίας.

Από την αρχή της ανακάλυψης της ινσουλίνης 100 χρόνια πριν, οι θεραπευτικές δυνατότητες για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη συνεχώς διευρύνονται, καλύπτοντας μεγάλο φάσμα επιλογών, από νέες μορφές ινσουλίνης και παροχές υγείας μέχρι και σε τύπους συσκευών που οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν τις μεταβολές του σακχάρου τους σε καθημερινή, ακόμα και σε ωριαία βάση. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι ραγδαίες, από το 1999 τότε που πρωτοεμφανίσθηκαν τα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης