Δημογραφικό πρόβλημα: Ποια μωρά δικαιούνται δωρεάν ασφάλιση υγείας

Δημογραφικό πρόβλημα: Ποια μωρά δικαιούνται δωρεάν ασφάλιση υγείας

Όλοι οι γονείς επιθυμούν να προσφέρουν σωστή φροντίδα και κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών τους, αλλά για τις νέες οικογένειες στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου αυτή η δυνατότητα παρέχεται δωρεάν

190531213127_baby_beautiful
Λύσεις – αντίδοτο απέναντι στο δημογραφικό πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, όσο και στην ισορροπία μεταξύ των γενεών, αναζητούνται από όλους τους φορείς.

«Η γήρανση του πληθυσμού, με δεδομένα την ραγδαία αύξηση του προσδόκιμου της ζωής, είναι ολοφάνερη. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Το 1961 μόλις το 8,3% του πληθυσμού ήταν γηραιότερο των 65 ετών, ενώ το 26,2% ήταν νεώτερο των 14 ετών. Το 2020 η σύνθεση του πληθυσμού ήταν εντελώς διαφορετική: το 22,3% ήταν άνω των 65 ετών και μόλις το 14,2% κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης γήρανσης – ο λόγος, δηλαδή, του πληθυσμού, ηλικίας άνω των 65 ετών προς τον πληθυσμό, ηλικίας έως 14 ετών – ανέρχεται σήμερα σε 156,2, ένα στοιχείο πολύ αποθαρρυντικό. 

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης