Κορωνοϊός: Επίμονα συμπτώματα για 7 στους 10 ασθενείς

Κορωνοϊός: Επίμονα συμπτώματα για 7 στους 10 ασθενείς

Την πολυπλοκότητα της COVID-19 επισημαίνει πρόσφατη ανάλυση 45 μελετών που επικεντρώθηκαν στα επίμονα συμπτώματα που ακολουθούν τους ασθενείς για αρκετούς μήνες, σε ανησυχητικό ποσοστό μεγαλύτερο του 70%

210527164528_ponokefalos_zalada_headache_covid
Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για όσους νόσησαν σοβαρά από COVID-19, φτάνοντας να νοσηλεύονται σε κλίνη κάποιου νοσοκομείου. Σύμφωνα με πρόσφατη ανασκόπηση 45 σχετικών μελετών για το διάστημα Ιανουαρίου 2020-Μαρτίου 2021, οι 7 στους 10 θα υποφέρουν από επίμονα συμπτώματα μήνες μετά την ανάρρωση. Στις μελέτες συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 9.700 ασθενείς με κορωνοϊό, το 83% εκ των οποίων είχε χρειαστεί νοσηλεία.

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο JAMA Network Open επιβεβαιώνουν ξανά την πολυπλοκότητα της COVID-19 και των «αφανών» συνεπειών της στην υγεία που θα εκδηλωθούν μακροπρόθεσμα, επιπλοκές που η επιστημονική κοινότητα αγνόησε και απέδωσε στη φαντασία των ασθενών στις αρχές της πανδημίας, υπογραμμίζει ο Δρ Steven Goodman, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημογραφίας της Υγείας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Stanford.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης