Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Πέντε κινήσεις που προφυλάσσουν

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Πέντε κινήσεις που προφυλάσσουν

Πέντε απλές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής μπορούν να μας προφυλάξουν από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τα ενοχλητική συμπτώματά της, υποστηρίζουν οι επιστήμονες – Ποιες είναι αυτές και ποιος ο ρόλος τους στη διαχείριση των συμπτωμάτων

201207121455_ponoskoilia1
Παρά τη γενική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των φαρμάκων κατά της παλινδρόμησης, οι ανησυχίες για την χρήση τους έχουν οδηγήσει σε αυξημένο ενδιαφέρον γύρω από τους παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της πάθησης.

Πολλές από τις παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής που θεωρούνται λογικές συστήνονται συχνά για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αλλά για πολλές από αυτές λείπουν συγκεκριμένα δεδομένα που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine, προσπάθησε να καλύψει αυτό το κενό στα στοιχεία, αναλύοντας έναν μεγάλο όγκο δεδομένων από τη Μελέτη Υγείας Νοσοκόμων ΙΙ, η οποία συγκέντρωνε δεδομένα κάθε δύο χρόνια από περισσότερους από 100.000 επαγγελματίες του κλάδου. Μέσα στην κοόρτη, οι συγγραφείς εντόπισαν μια ομάδα 42.955 γυναικών ηλικίας 42-62 ετών, οι οποίες δεν έπασχαν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μέχρι το 2007. Η ομάδα παρακολουθήθηκε για 10 χρόνια, μέσα στα οποία 9.291 από τις γυναίκες ανέπτυξαν την πάθηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης