Πονοκέφαλος: Οκτώ τρόποι να απαλλαγούμε χωρίς φάρμακα

Πονοκέφαλος: Οκτώ τρόποι να απαλλαγούμε χωρίς φάρμακα

Ανακαλύψτε τις πιο αποτελεσματικές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να αποφορτιστούμε από τον ενοχλητικό πονοκέφαλο

210420141725_headache
Το άγχος, η αφυδάτωση, ο έντονος τρόπος ζωής και το ξενύχτι είναι παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την κεφαλαλγία και να τη μετατρέψουν σε καθημερινό φαινόμενο, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη παθογένεια του οργανισμού. Αν και τα ράφια των φαρμακείων είναι γεμάτα πλέον με φαρμακευτικές λύσεις για τους πονοκεφάλους, πολλοί προτιμούν να βρίσκουν λύσεις σε εναλλακτικές μεθόδους. Αν κι εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, παρακάτω θα ανακαλύψετε οκτώ τρόπους που σύφμωνα με τους ειδικούς μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τους πονοκεφάλους, κάποιους από τους οποίους ίσως να μην είχατε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

1. Μασάζ

Θεωρείται λανθασμένα ως πολυτέλεια, καθώς το μασάζ είναι θεραπευτικό για το σώμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πονοκέφαλος είναι αποτελέσμα συσσωρευμένης έντασης σε ώμους και αυχένα λόγω και της κακής στάσης του σώματος. Με τη θεραπευτική μάλαξη, μπορείτε να ελαττώσετε το χρόνιο πόνο και να χαλαρώνετε τους μυς με αποτέλεσμα να μειωθούν οι συχνοί πονοκέφαλοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης