Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους όρους ανανέωσης

Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους όρους ανανέωσης

Εάν πιστεύετε οτι το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας θα ανανεωθεί αυτόματα χωρίς εσείς να κάνετε κάτι, τότε πρέπει διαβάσετε τι ακριβώς ισχύει όσον αφορά τους όρους ανανέωσης του συμβολαίου

191205185948_asfalisi
Άγνοια, όσον αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις ανανέωσης ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας, δηλώνουν πολλοί ασφαλισμένοι, εκτιμώντας πως η διαδικασία γίνεται αυτόματα σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις.

Όπως, ωστόσο, γίνεται σαφές από πρόγραμμα μεγάλης εταιρίας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, πριν από τη λήξη του εκάστοτε συμβολαίου και εφόσον δεν οφείλεται ασφάλιστρο η εταιρία είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τον συμβαλλόμενο για το ασφάλιστρο που θα ισχύει την επόμενη ασφαλιστική περίοδο, καθώς και για την ημερομηνία πληρωμής του. Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση των ετήσιων συμβολαίων ο καθορισμός των ασφαλίστρων γίνεται, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένους παράγοντες τιμολόγησης, όπως την ηλικία, το εκπιπτόμενο ποσό, ήτοι το ποσό με το οποίο έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος να συμμετέχει στο σύνολο των αναγνωρισμένων εξόδων για κάθε νοσηλεία από ασθένεια ή ατύχημα, την κάλυψη και την μεταβολή των εξόδων των υπηρεσιών υγείας που καλύπτονται από το ασφαλιστήριο, όπως το κόστος των νοσηλειών, των εφαρμοζόμενων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας και της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από τα νοσηλευτήρια κ.ο.κ. Εάν, λοιπόν, ο συμβαλλόμενος πληρώσει το νέο ασφάλιστρο μέχρι την ημερομηνία πληρωμής, τότε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανανεώνεται αυτόματα, χωρίς έλεγχο της ασφαλισιμότητας του ασφαλισμένου. Εάν δεν πληρώσει, τότε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο λήγει αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης