Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το χάπι που προφυλάσσει

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το χάπι που προφυλάσσει

Τον μηχανισμό με τον οποίο η ασπιρίνη φαίνεται να παρεμποδίζει τις μεταστάσεις των καρκινικών κυττάρων και να βελτιώνει το προσδόκιμο ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα

210331213740_aspirini
Μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού εξασφαλίζει η τακτική λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of the National Cancer Institute.

Τα στοιχεία από 2.500 Αμερικανούς ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου και ορθού δεν ανέδειξαν απλώς τη θετική επίδραση του ευρέως χρησιμοποιούμενου φαρμάκου αλλά ξεκλείδωσαν και τον πιθανό μηχανισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται η θετική του δράση.

Συγκεκριμένα, η ασπιρίνη εμποδίζει την παραγωγή ενός ενζύμου από τα αιμοπετάλια που προκαλεί τη συσσωμάτωσή τους. Τα καρκινικά κύτταρα μεθίστανται μέσω αυτών των συσσωρευμένων αιμοπεταλίων.

Ο χρόνος και η διάρκεια λήψης της ασπιρίνης αποδείχτηκε καθοριστικός παράγοντας για τα μεγαλύτερα οφέλη: ασθενείς που τη λάμβανα τουλάχιστον 15 μήνες πριν τη διάγνωση των όγκων είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες μεταστάσεων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης