Αδέσποτα ζώα: Γιατί η ζωή τους έγινε χειρότερη στην Ελλάδα του 2021

Αδέσποτα ζώα: Γιατί η ζωή τους έγινε χειρότερη στην Ελλάδα του 2021

Κάθε ζώο δικαιούνται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο... Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων  σήμερα, 4 Απριλίου, ρίχνουμε φως στην κατάσταση που χειροτέρευσε για τα αδέσποτα εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας

210401192157_dog-15-1280x854
«Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει, ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων. Κάθε ζώο δικαιούνται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο. […] Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυση υποχρεωτική». Απόσπασμα από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων. Υπογράφτηκε στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1978.

Στην Ελλάδα, 43 χρόνια μετά, περισσότερα από 400 φιλοζωικά σωματεία και ομάδες παλεύουν «με νύχια και με δόντια» να φροντίσουν, να περιθάλψουν και να βρουν σπίτι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς ο πραγματικός αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσημα και έγκυρα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπευθύνων των φιλοζωικών οργανώσεων, αριθμός τους αναμφίβολα σημείωσε αυξητικές τάσεις εν μέσω πανδημίας.

Εθελοντές πασχίζουν να μειώσουν τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κάνοντας στειρώσεις, και αναζητώντας ανθρώπους που θα τους ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης