Κορωνοϊός: Το παυσίπονο φυτικό γιατροσόφι που μπορεί να τον εξουδετερώσει

Κορωνοϊός: Το παυσίπονο φυτικό γιατροσόφι που μπορεί να τον εξουδετερώσει

Ένα φυτό με σημαντική θέση στην Αγιουρβεδική ιατρική φέρνει ελπίδα για παρασκευή νέων φαρμάκων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Διαβάστε με ποιον τρόπο και με ποιες ουσίες η Boerhavia diffusa αποδεικνύεται ικανή να εμποδίσει την επιβίωση του ιού

Laboratory-Scientist
Ο αγώνας για την εύρεση ολοένα περισσότερων όπλων στη μάχη κατά της πανδημίας δεν σταματά, με τους επιστήμονες να αναζητούν πολύτιμους συμμάχους στα εργαστήρια, σε φάρμακα αλλά και την ίδια τη φύση.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο VirusDiseas των ερευνητών Rutwick Surya και U. Praveen, ένα φυτό εξέχον στη βίβλο της ινδικής παραδοσιακής ιατρικής «Αγιούρ Βέντα», το Boerhavia diffusa ή Punarnava, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ειδικών καθώς φάνηκε ότι μπλοκάρει τη δράση της κύριας πρωτεάσης (3CLpro) του κορωνοϊού SARS-CoV-2, μίας από τις 16 μη δομικές πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την αντιγραφή-μεταγραφή του ιικού γονιδιώματος.

Το Punarnava χορηγείται ως φυτική παυσίπονη θεραπεία και, σύμφωνα με άλλες ενδείξεις, μπορεί να εξασφαλίσει επιπλέον οφέλη για την υγεία, χάρη στο πλήθος ευεργετικών του συστατικών, ένα πλήθος από ισοφλαβονοειδή, ξανθόνες, στεροειδή και άλλα πολύπλοκα βιολογικά μόρια, καθώς και υψηλή συγκέντρωση βιταμινών Β και C.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης