Ιδιωτική Σύνταξη: Γιατί σας συμφέρει να έχετε έναν προσωπικό «κουμπαρά»

Ιδιωτική Σύνταξη: Γιατί σας συμφέρει να έχετε έναν προσωπικό «κουμπαρά»

Με τη βεβαιότητα της συνταξιοδότησης από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα να δέχεται διαρκώς πλήγματα, η αγορά μιας ιδιωτικής ασφάλισης γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Ενημερωθείτε για τις επιλογές σας

190513211112_asfalisi_old-1280x720
Τα… λοίσθια φαίνεται πως πνέει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με την κάλυψη των συνταξιοδοτικών παροχών να παρουσιάζει στο μέλλον ακόμα περισσότερες προκλήσεις για τους συνταξιούχους των επόμενων γενεών, καθιστώντας επιτακτική την αγορά μιας ιδιωτικής ασφάλισης.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση του ασφαλιστικού τμήματος της Alpha Bank, ριζικές δημογραφικές αλλαγές, όπως ο συνδυασμός της γήρανσης του πληθυσμού με την παρατεταμένη μακροζωία και τα χαμηλότερα ποσοστά γεννητικότητας, αποτελούν βασικούς παράγοντες χρηματοοικονομικών πιέσεων ή ελλειμμάτων στο δημόσιο συνταξιοδοτικό ταμείο. «Η Ελλάδα, ως χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου, γνώρισε σημαντικές δημογραφικές αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, αλλά και της μείωσης του ρυθμού νέων γεννήσεων. Το ποσοστό της ηλικιακής ομάδας άνω των 65 ετών στο συνολικό πληθυσμό αναμένεται να φτάσει στο 32.8% έως το 2070, ενώ ο δείκτης εξάρτησης των ατόμων άνω των 65 ετών προς τα άτομα ηλικίας 15-64 ετών, ο οποίος έχει ζωτικό ρόλο στη βιωσιμότητα του συστήματος, προβλέπεται να αυξηθεί από το 35 το 2019, στο 60 το 2070. Ταυτόχρονα, η διάμεση ηλικία αναμένεται να φθάσει τα 51 χρόνια, το ποσοστό γεννητικότητας να παραμείνει κάτω από το 1,6 και το προσδόκιμο ζωής να αυξηθεί στα 86,4 και 90,3 χρόνια για άνδρες και γυναίκες αντιστοίχως έως το 2070», τονίζεται χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης