Ιδιωτική σύνταξη: Γιατί πρέπει να την σκεφτείτε σοβαρά

Ιδιωτική σύνταξη: Γιατί πρέπει να την σκεφτείτε σοβαρά

Η ιδέα της συμπλήρωσης της σύνταξης με μια ακόμη ιδιωτική, ίσως να μην περνούσε κάποτε από το μυαλό μας, όσο όμως ο πληθυσμός γερνάει και οι εισφορές όλο και λιγότερων εργαζομένων θα πρέπει να χρηματοδοτούν όλο και περισσότερες συντάξεις, είναι μια σκέψη που πρέπει να κάνουμε

190513211112_asfalisi_old-1280x720
Τους λόγους, για τους οποίους οι Έλληνες οφείλουν να συμπληρώσουν την δημόσια σύνταξή τους με μία ιδιωτική, αποκαλύπτουν τα στοιχεία που παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα, επικαλούμενος τις πιο πρόσφατες προβλέψεις της Eurostat για τον πληθυσμό, όπου ο λόγος εξάρτησης ηλικιωμένων στην Ελλάδα το 2020 ήταν 35,1%, ενώ μέχρι το 2055 ο λόγος αυτός θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί (62,8%) και θα είναι ο υψηλότερος στην ΕΕ, ο κ. Στουρνάρας διαπίστωσε πως όταν σε βάθος χρόνου οι εισφορές όλο και λιγότερων εργαζομένων θα πρέπει να χρηματοδοτούν όλο και περισσότερες συντάξεις, όποια ελλείμματα προκύψουν θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν με κρατικούς πόρους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης