Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας: Όταν νοσεί το παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια

Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας: Όταν νοσεί το παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια

Πως νιώθει ένα παιδί γι' αυτό που του συμβαίνει; Πόσο ψύχραιμοι πρέπει να είναι οι γονείς για να κερδηθεί η μάχη; Η κυρία Μένια Κουκουγιάννη, διευθύντρια του «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» μιλά στο ygeiamou.gr με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στην Παιδική Ηλικία

200221162140_gonios_paidi
Περίπου 300 παιδιά κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται στην Ελλάδα με κάποιας μορφής νεοπλασία παιδικής ηλικίας. Ευτυχώς στο 90% των περιπτώσεων αυτή η «περιπέτεια» υγείας έχει αίσια έκβαση χάρη στην πρόοδο της Επιστήμης. Ο δρόμος, όμως, από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι την ίαση είναι μακρύς και επίπονος.

Πως νιώθει ένα παιδί γι’ αυτό που του συμβαίνει; Πόσο δυνατοί και ψύχραιμοι πρέπει να είναι οι γονείς για να κερδηθεί αυτή η μάχη; Η κυρία Μένια Κουκουγιάννη*, ιδρύτρια και διευθύντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία**» μιλά στο ygeiamou.gr για τη μεγάλη δοκιμασία που λέγεται «καρκίνος της παιδικής ηλικίας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στην Παιδική Ηλικία (15/2) και τη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Παιδιών με Νεοπλασίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης