Κάλυψη σε περισσότερες της μίας εταιρίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κάλυψη σε περισσότερες της μίας εταιρίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι ισχύει όσον αφορά την πρακτική της συνασφάλισης, δηλαδή, της κάλυψης σε περισσότερες της μίας εταιρίας την ίδια χρονική στιγμή; Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουν όσοι επιθυμούν ταυτόχρονη κάλυψη σε πάνω από μία εταιρίες;

201112165737_insur1
Τη λύση της συνασφάλισης, δηλαδή, της κάλυψης σε περισσότερες της μίας εταιρίας την ίδια χρονική στιγμή, επιλέγουν πολλοί ασφαλισμένοι για τα αντικείμενα, τα οποία γνωρίζουν ότι είναι πολύτιμα και, άρα, κινδυνεύουν να μην λάβουν πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση ολικής καταστροφής.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μολονότι πρόκειται για μία πρακτική που είθισται να ακολουθείται από επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μεγάλα ασφαλιστικά ποσά, εντούτοις δεν είναι λίγοι οι ιδιώτες που καταφεύγουν σε αυτήν. «Όπως θα διαπιστώσουν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εάν έχουν ασφαλιστεί για τους ίδιους κινδύνους σε περισσότερες από μία ασφαλιστικές εταιρίες (πολλαπλή ασφάλιση), τότε οφείλουν να το γνωστοποιήσουν στην εταιρία. Διαφορετικά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην αποζημιωθούν», σημειώνουν χαρακτηριστικά στο ygeiamou.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης