Οθόνες: Με ποιο τρόπο επηρεάζουν την προσοχή του παιδιού

Οθόνες: Με ποιο τρόπο επηρεάζουν την προσοχή του παιδιού

Η διάρκεια του lockdown αύξησε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί όμως αυτή η αυξανόμενη αυτή χρήση να επηρεάσει την προσοχή τους και εν τέλει τη ζωή τους;

tablet_kid2-1280x720
Η διάρκεια του lockdown αύξησε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί όμως αυτή η αυξανόμενη χρήση να επηρεάσει την προσοχή τους και εν τέλει τη ζωή τους; Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα μικρά παιδιά που περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη αφής έχουν μεγαλύτερη διάσπαση προσοχής σε σύγκριση με τα παιδιά που περνούν λιγότερο χρόνο σε οθόνη αφής σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστήμιου του Birkbeck του Λονδίνου, το Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Μπαθ στην Αγγλία.

«Η χρήση των smartphone από τα μωρά και τα νήπια έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι πολύ σημαντικά έτσι ώστε να ελέγχξουν την προσοχή τους και να αγνοήσουν τις αποσπάσεις, δεξιότητες που αποκτούνται νωρίς και είναι σημαντικές για την μετέπειτα ακαδημαϊκή τους εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης